«

»

Oct 29

Els treballadors de RTVV i tots els despatxats al sector públic han de reclamar el pagament de l’extra de 2012

Aquest post te la intenció de ser un avís de servei públic. Els i les 1.600 treballadors i treballadores de la suprimida RTVV tenen dret a percebre una petita quantitat a compte de la paga extraordinària del desembre de 2012, que va ser suprimida arran les retallades del Govern liberal-conservador de Mariano Rajoy. El mateix dret tenen tots els expulsats i les expulsades de la resta de les empreses publiques.

Però la percepció d’aquests endarreriments, que serà automàtica per a les plantilles «actives» del sector públic, no es realitzarà d’ofici per a les persones que han estat expulsades del seu lloc de treball públic amb l’excusa de la suposada crisi econòmica (canvi de sistema s’hauria de dir), o per raons polítiques, com va ser el cas de RTVV.

Eixes persones no rebran els endarreriments de la extra de desembre de 2012 si no ho reclamen per escrit. Així està determinat pel Decret llei 6/2015 del Consell de la Generalitat.

Així que no hi ha més remei que redactar l’escrit de reclamació dels endarreriments i presentar-lo al registre. Aquí us ofereixo l’escrit que m’he preparat per a la meua reclamació. L’ofereixo com a proposta o possible guia, tot advertint que jo no l’he consultat amb cap advocat. Convé que cadascú confirme els termes de la seua reclamació d’acord amb el seu servei jurídic.

Per fer-se una idea de la quantitat que es cobrarà ara, heu de saber que la normativa estatal (Reial decret-llei 10/2015) autoritza el pagament de la part corresponent a 48 dies o al 26,23 per cent de l’import total de l’extra que no es va abonar. A la quantitat resultant s’haurà de llevar el que es va pagar ja en gener d’enguany (article 1.1.2, in fine del reial decret-llei). És a dir, que per un salari de 2.000 euros bruts, ara correspon una paga de 520 euros, però llevant-li el que es pagà en gener. És a dir, ara per a un brut de 2.000 euros es rebrien uns 350 euros.

La resta del deute quedarà pendent per a quan els Governs estatal i territorial ho tinguen a bé…

No me puc estar d’acabar sense fer un comentari. No sembla el més normal que cap organització no haja explicat encara el que a aquest escrit s’explica. Cert és que a RTVV ja no existeix ni comitè d’empresa ni seccions sindicals, en no existir-ne treballadors/es. Però també és cert que hi ha persones que mantenen obertes les webs de les desaparegudes seccions sindicals. Personalment, esperava veure la informació que aquí us ofereixo en alguna d’eixes webs… També podríem haver esperat que foren les respectives federacions dels sindicats les que digueren alguna cosa.

2 pings

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code